1931

26 Μαιου: Η Maria Gambarelli έιναι η πρώτη χορεύτρια που κινηματογραφείται από τηλεοπτική κάμερα.

1932
Ένας θεατής κινηματογραφεί την Olga Spessivtzeva σε μία πρόβα της Giselle σε ένα θέατρο του Λονδίνου.
1933
Ο Busby Berkeley σκηνοθετεί τα πρώτα του musical , Gold Diggers of 1933, Footlight Parade και 42 nd Street , στα οποία η χορευτική κίνηση ενισχύεται από την κίνηση της κάμερας και την χρήση του μοντάζ.
Ο Fred Astaire ολοκληρώνει την πρώτη του ταινία Dancing Lady με την Joan Crawford . Η μυθική του συνεργασία με την Ginger Rogers αρχίζει .
1934
Το Merry Widow ένα από τα πολλά operetta films που χορογράφησε η Albertina Rasch, σκηνοθετείται από τον Ernst Lubitsch χρησιμοποιώντας μία κινούμενη κάμερα η οποία αιωρείται πάνω από τους χορευτές.
Το Air for the G String κινηματογραφείται με την Doris Humphrey και την ομάδα της.
 
1935
Ο Max Reinhardt σκηνοθετεί το Midsummer Night ' s Dream , το οποίο συμπεριλαμβάνει και την χορογραφία της Bronislava Nijinska.
Το Kinetic Molpai χορογραφείται από τον Ted Shawn .
1936
Η Agnes de Mille χορογραφεί για το Romeo and Juliet του Irving Thalberg .
1937
Ο J . Benoit - Levy σκηνοθετεί το La Mort du Cygne, με πρωταγωνίστριες τις Yvette Chauvivre και την Mia Slavenska . Είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που έχει σαν θέμα τον κόσμο του μπαλέτου.
 
1939

Το Cinerama παρουσιάζεται στην παγκόσμια έκθεση της Νέας Υόρκης. Το 1952 βελτιώνεται με την χρήση τριών φακών που αργότερα θα καταλήξει στο σύστημα φιλμ 70χιλιοστών.

Η χρήση έγχρωμου φιλμ αρχίζει και μέχρι το 1950 γίνεται κανόνας στην βιομηχανία του Hollywood .
Ιδρύεται το National Film Board of Canada .
www.nfb.ca