1950
Το CBS παρουσιάζει το Ballet Theater με το έργο Les Sylphides.
Η Nora Kaye και ο Igor Youskevitch χορεύουν στη Giselle , το πρώτο έργο μεγάλου μήκους που παρουσιάστηκε στο CBS .
1951
Το Ένας Αμερικανός στο Παρίσι, γραμμένο από τον Alan Jay Lerner και σκηνοθετημένο από τον Vincente Minnelli , κερδίζει το Academy Award . Η χορογραφία είναι του Gene Kelly και χορεύει με την Leslie Caron .
 
1952
Ο Gene Kelly και ο Stanley Donen σκηνοθετούν και χορογραφούν το Singin ' in the Rain .
 
Το Limelight , σκηνοθετημένο από τον Charles Chaplin , περιέχει χορογραφίες που χορεύουν η Melissa Hayden και ο Andre Eglevsky .
Αρχίζει το Omnibus και συνεχίζεται στο CBS για εννέα χρόνια, περιλαμβάνοντας χορογραφίες όπως της Agnes de Mille ' s το Rodeo , του Eugene Loring ' s το Billy the Kid , και του Gene Kelly το Dancing Is a Man ' s Game .
1953
Στα περισσότερα σινεμά της Αμερικής λειτουργεί CinemaScope film projection . Η JVC αρχίζει έρευνες για την εγγραφή βίντεο ( video recording ).
1954
Ο φακός με δυνατότητα zoom ( variable focal length lens ), που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική, παρουσιάζεται από την κάμερα Bolex .
Το CBS παράγει 70 ώρες ζωντανών αναμεταδώσεων την εβδομάδα. Η παραγωγή αυτή ακόμα κινηματογραφείται σε φίλμ και το "μήκος" της ξεπερνά το ένα εκατομμύριο πόδια σε φίλμ.
Το Seven Brides for Seven Brothers, μία από τις πρώτες ταινίες χορού σε wide - screen format, σκηνοθετείται από τον Stanley Donen σε χορογραφία των Michael Kidd και Matt Mattox .
Αρχίζει να παρουσιάζεται το σόου του Ed Sullivan και συνεχίζει μέχρι το 1971. Περιλαμβάνει προγράμματα χορού όπως την πρώτη τηλεοπτική, αμερικανική, παρουσίαση των Sadlers Wells Ballet με την Margot Fonteyn και τον Michael Somes , των Royal Danish Ballet , των London Festival Ballet , των Ruth Page ' s Chicago Opera Ballet , των Roland Petit ' s Ballet de Paris και των Moiseyev Dancers
Στα Μέσα της δεκαετίας του 1950
Η έγχρωμη τηλεόραση εμφανίζεται, αλλά αρχίζει να χρησιμοποιείται και να γίνεται γνωστή το 1966.
1956
Το NBC παρουσιάζει τα Sadlers Wells Ballet στην Sleeping Beauty, σε χορογραφία του Frederick Ashton, σε κοινό 30 εκατομμυρίων θεατών .
Η Dance Films Association , ( DFA ), η πρώτη μη κερδοσκοπική οργάνωση για το χορό και τον κινηματογράφο, ιδρύεται από την Susan Braun μετά από την έρευνά της για τις ταινίες της Isadora Duncan . ( www.dancefilmassn.org.
Ampex sells the first practical videotape recorder, developed by Charles Ginsburg and Ray Dolby, with four heads and a transverse scanner using 2" tape running at 14,400 rpm.
1957
To A Dancer ' s World, της Martha Graham , σκηνοθετημένο από τον Peter Glushanok , σε παραγωγή του Nathan Kroll για την Pittsburgh ' s WGED - TV , δίνει νέες δυνατότητες για την είσοδο ταινιών χορού στην εμπορική τηλεόραση.
Παρουσιάζεται το Invitation to the Dance, μία ταινία μόνο για τον χορό, σκηνοθετημένη από τον Gene Kelly το 1952. Στα δύο πρώτα μέρη της ταινίας που ήταν αφιερωμένα στον κλασσικό χορό και που πρωταγωνιστούσαν ο Igor Youskevitch, η Claire Sombert , η Tamara Toumanova, η Diana Adams και ο Claude Bessy, είχαν λιγότερη επιτυχία από το τρίτο μέρος στο οποίο ο Kelly χόρευε μία live action- animation εκδοχή του Sinbad the Sailor .
 
 
1958
Ο Peter Glushanok σκηνοθετεί το Appalachian Spring της Martha Graham για την Pittsburgh Public Television.
 
Η Shirley Clarke, μία χορεύτρια της Martha Graham, γυρίζει το Bridges-go-round, στο οποίο οι γέφυρες της Νέας Υόρκης “ χορεύουν ” μέσω των film techniques of pixillation and optical printing.
 
1959
Ο Ludovic Kennedy σκηνοθετεί το The Sleeping Ballerina , για την ζωή της Olga Spessivtzeva ως χορεύτρια και για την παραμονή της σε ίδρυμα.