1960
Το WGBH της Βοστόνης, ένας κρατικός τηλεοπτικός σταθμός, παρουσιάζει την εκπομπή A Time to Dance , με την Martha Myers , σε παραγωγή του Jac Venza .
1961
Το West Side Story σε σκηνοθεσία των Jerome Robbins και Robert Wise και σε χορογραφία του Robbins με τους Rita Moreno, Eliot Feld, και Russ Tamblyn, κερδίζει ένα Academy Award .
1962
Παγκοσμίως, υπάρχουν 951 μηχανές βίντεο σε χρήση.
 
1963
H Sony εισαγάγει το πρώτο οικιακό βίντεο, τύπου open-reel, 1/2" helical scan deck.
1964
Στο Viva Las Vegas , σε σκηνοθεσία George Sidney , πρωταγωνιστούν ο Elvis Presley και η Ann-Margret, σε ένα "rock" musical που το μοντάζ έγινε βάσει του ρυθμού της μουσικής.
1965
Η Sony εισαγάγει το πρώτο μονόχρωμο 1/2" Video Rover portapak, το οποίο χρησιμοποιεί σχεδόν αμέσως ο Νέο-Υορκέζος video artist Nam June Paik.
Το Variation V, ένα έργο με αποσπάσματα ταινιών του Stan VanDerBeek και τηλεοπτικές εικόνες από τον Nam June Paik, σε σκηνοθεσία της Anne Arnbom, χορογραφείται από τον M. Cunningham.
 
 
1966
Η εκπομπή “The Dance USA” σε παραγωγή του Jac Venza για το WNET της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει την ταινία Four Pioneers, σε σκηνοθεσία του Charles Dubin, με θέμα το έργο των Martha Graham, Doris Humphrey, Charles Weidman, και Hanya Holm.
Γυρίζεται το L' Adolescence σε σκηνοθεσία του Vladimir Forgency , με την Lubov Egorova να διδάσκει στο Παρίσι.
Στο Romeo and Juliet, σε σκηνοθεσία του Paul Czinner , πρωταγωνιστούν η Margot Fonteyn και ο Rudolf Nureyev .
Εμφανίζεται η Tamara Toumanova στο Torn Curtain του Alfred Hitchcock's.
Η Hilary Harris σκηνοθετεί το Nine Variations on a Dance Theme.
1967
Η Sony παράγει το μοντέλο DV2400, το πρώτο βίντεο που μπορεί να μεταφερθεί εύκολα. Δημιουργείται έτσι το πρώτο εναύσμα για δημιουργία ερασιτεχνικού βίντεο.
1968
Γυρίζεται το Assemblage του Merce Cunningham σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Richard Moore .
1969
Το They Shoot Horses, Don' t They του Sydney Pollack, μία ταινία με θέμα ένα διαγωνισμό χορού έξι ημερών στα 1930s, περιλαμβάνει μία χορογραφία του Gig Young.
Το Sweet Charity, σε σκηνοθεσία του Bob Fosse, περιέχει χορογραφίες των Chita Rivera, Shirley McLaine, Paula Kelly, και Sammy Davis Jr.
Η Sony εισαγάγει τις πρώτες videocassettes—3/4" U-matic, της 1 ώρας και επιτρέπει σε άλλους κατασκευαστές να πουλάνε μηχανήματα που είναι συμβατά με αυτές. Κατά αυτόν τον τρόπο εγκαθιδρύεται ένα νέο παγκόσμιο standard.