1990
Το Dead Dreams of Monochrome Men, χορογραφημένο από τον Lloyd Newson των DV8, αναπλάθεται για την οθόνη από τον σκηνοθέτη David Hinton.
Στην τηλεοπτική εκδοχή του Le Dortoir, σε χορογραφία των Danielle Tardif, Gilles Maheu, και της Carhone 14 Dance Company, οι εσωτερικοί ενός ασύλλου ανακαλύπτουν την αγάπη, τον έρωτα, τον Θεό και τον θάνατο.
1991

Στο Roseland , σε χορογραφία του Wim Vandekeybus και σκηνοθεσία του Walter Verdin, οι χορευτές παίρνουν ρίσκο και κινούνται με ευέλικτο τρόπο, σε ένα παλιό κτίριο.

Ο Elliot Caplan σκηνοθετεί το Cage/Cunningham, ένα ντοκυμανταίρ για την συνεργασία του Merce Cunningham και του John Cage.
1992
Το Beach Birds for Camera, σε χορογραφία του Merce Cunningham και σε σκηνοθεσία του Elliot Caplan, κινηματογραφείται σε φορμάτ 35 χιλιοστών. Οι χορευτές του Cunningham κινούνται δίνοντας την εντύπωση θαλάσσιων πουλιών. Αρχίζει ασπρόμαυρο και σταδιακά γίνεται έγχρωμο, διατηρώντας την ακεραιότητα της αρχικής παράστασης στην οποία βασίστηκε ενώ συγχρόνως παρέμεινε πιστό στο κινηματογραφικό όραμα του Caplan.
Η ταινία του Peter Greenaway Rosa, χορογραφείται από την Anne Teresa de Keersmaeker. Είναι το σόλο μιας γυναίκας, κινηματογραφημένο στο άδειο φουαγιέ της Ghent Opera.
Ιδρύεται το Dance Heritage Coalition με στόχους να επιτραπεί η πρόσβαση του κοινού σε θέματα χορού, να συνεχιστεί η καταγραφή της έρευνας για τον χορό χρησιμοποιώντας παραδοσιακές αλλά και νέες τεχνολογικές μεθόδους, να διατηρηθούν οι υπάρχουσες καταγραφές, και να αναπτυχθούν οι εκπαιδευτικές μεθόδοι που αφορούν την πρακτική για την πρόσβαση,την καταγραφή, και την διατήρηση των έργων χορού.www.danceheritage.org.
Η εκπομπή "Dance For The Camera" υποστηρίζεται από το Arts Council of England (ACE) και το BBC με τους Bob Lockyer και Rodney Wilson. Καινούργιες ταινίες χορού δημιουργούνται μέσα από την συνεργασία χορογράφων και σκηνοθετών.
1993
Το National Initiative to Preserve America's Dance (NIPAD) ιδρύεται μέσω χρηματοδότησης από το ‘Pew Charitable Trusts' . Μέσω των χρηματοδοτήσεων που διαχειρίζεται και των επικοινωνιακών του δραστηριοτήτων, σκοπός του NIPAD είναι να ενισχύσει τον αμερικάνικο χορό, διατηρώντας παράλληλα την θεωρητική και αναλυτική καταγραφή του, την οποία θεωρεί εξίσου σημαντική με την δημιουργία, την διανομή και παρουσίαση χορού.
Γυρίζεται η ταινία χορού Le P'tit Bal , σε χορογραφία και σκηνοθεσία των Philippe Decoufle και Pascale Houbin.
Το Risible Chick, χορογραφείται από την Leslie Lindsay και σκηνοθετείται από τον Nick de Pencier.
Το Dancing , μια εκπομπή οκτώ επεισοδίων, σε παραγωγή της Rhoda Grauer, περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από δεκαοκτώ διαφορετικές χώρες.
1994

Το Achterland , σε χορογραφία και σκηνοθεσία της Anne Teresa de Keersmaeker με χορευτές της ομάδάς της Rosas , είναι μια ταινία με έντονες αντιθέσεις και δυναμικές που καταγράφονται πιστά στην κινηματογράφηση και κατά την διάρκεια του μοντάζ.

Γυρίζεται το Outside In με την υποστήριξη της εκπομπής 'Dance for the Camera' του Arts Council of England. Η Victoria Marks χορογραφεί έξι χορευτές με ειδικές δυνατότητες της ομάδας CandoCo . Σκηνοθετεί η Margaret Williams.
Γυρίζεται το Mothers and Daughters σε χορογραφία της Victoria Marks και σκηνοθεσία της Margaret Williams.
Το Touched , μία ακόμη ταινία χρηματοδοτούμενη από το 'Dance for the Camera', χορογραφείται από την Wendy Houston και σκηνοθετείται από τον David Hinton . Η συμπεριφορά των ανθρώπων μέσα σε ένα μπαρ, που χορογραφείται με κλειστοφοβικό τρόπο, καταγράφεται αλλά και δημιουργείται από την κάμερα.
1995
Η Sony εισαγάσει τις πρώτες οικονομικές ψηφιακές κάμερες, με αμελητέα απώλεια σήματος στην αντιγραφή. Η ανεξάρτητη παραγωγή ενισχύεται σημαντικά.
Το Frederick Wiseman' s Ballet , είναι ένα ντοκυμανταίρ που καταγράφει δέκα ημέρες προβών και περιοδείας των American Ballet Theatre .
Οι Donald McKayle, Carolyn Adams, και Julie Strandberg δημιουργούν το Rainbow Etude, βασισμένο στο πρωτότυπο έργο Rainbow 'Round My Shoulder του McKayle, ως κομμάτι του Etude Project of the American Dance Legacy Institute.
Γυρίζεται το The Village Trilogy , σε χορογραφία, σκηνοθεσία και παραγωγή της Laura Taler.
Το Falling Down Stairs , σε παραγωγή του Rhombus Media , παρουσιάζει την συνεργασία των Mark Morris και Yo - Yo Ma.
Το Boy, σε χορογραφία της Rosemary Lee, σε σκηνοθεσία του Peter Anderson και με υπεύθυνη φωτογραφίας την Margaret Williams , χρηματοδοτείται από το κανάλι BBC και το Arts Council of England για την εκπομπή 'Dance for the Camera'.
Η ταινία Hands, επίσης χρηματοδοτούμενη για την εκπομπή 'Dance for the Camera', σε χορογραφία του Jonathan Burrows , είναι μία έρευνα για τις δυνατότητες της χορευτικής κίνησης των χεριών.
Ιδρύεται ο οργανισμός για την διάσωση και καταγραφή ταινιών, The George Balanchine Foundation Video Archives
1996

Γυρίζεται η ταινία Carmen, του Mats Ek, σε σκηνοθεσία Gunilla Wallin.

Το Enter Achilles , χορογραφείται από τον Lloyd Newson και σκηνοθετείται από την Clara van Gool . Είναι μία ταινία με δυνατή αφήγηση που συνδυάζει την πραγματικότητα με την φαντασία. Η χορευτική κίνηση με τις καθημερινές, φυσικές κινήσεις και χειρονομίες ενδυναμώνονται από τον συνδυασμό της κάμερας και του μοντάζ.
Στην ταινία CRWDSPCR , σε σκηνοθεσία του Elliot Caplan, ο Merce Cunningham χορογραφεί χρησομοποιώντας το πρόγραμμα για Η/Υ LifeForms .
Η ταινία Lodela, σε χορογραφία του Jose Navas και σκηνοθεσία του Philippe Baylaucq, είναι ένα ντουέττο εμπνευσμένο από το Θιβετιανό Βιβλίο Των Νεκρών .Τhe Tibetan Book of the Dead
1997

Γυρίζεται η ταινία Bella Figura, σε χορογραφία του Jiri Kylian και σε σκηνοθεσία του Hans Hulscher, βασισμένη στα έργα του Kylian, Sinfonietta, Symphony of Psalms, και το Soldiers' Mass.

1998

Το βραβευμένο με όσκαρ Dancemaker του Matthew Diamond είναι ένα ντοκυμανταίρ που ακολουθεί τον Paul Taylor και την ομάδα του από τις πρόβες έως και την περιοδεία στην Ινδία και μία περίοδο στην Νέα Υόρκη που απειλούνται από απεργία.

Το πρώτο UCLA National Dance/Media Fellowship Program καθιερώνεται από το UCLA Center for Intercultural Performance. Τρία χρόνια αργότερα , (1998-2000), οι απόφοιτοι του προγράμματος UCLA στον τομέα των dance/media είναι σε θέση να αναπτύξουν πρακτικά μοντέλα τεκμηρίωσης χορού.
1999
Η ταινία A Midsummer Night ' s Dream , σε χορογραφία του George Balanchine , και με χορευτές από τα Pacific Northwest Ballet , σκηνοθετείται από τον Ross MacGibbon, και κινηματογραφείται με κάμερα High Definition TV.
O Dennis Diamond, από τους πρώτους που διατηρούν αρχείο ταινιών χορού στη Νέα Υόρκη, αρχίζει να προσφέρει Quicktime video clips ομάδων χορού, για την προβολή τους στο Internet .
Ο Bill T. Jones σε συνεργασία με τον Paul Kaiser και την Shelley Eshkar δημιουργούν το Ghostcatching. ένα πρωτοποριακό videodance που χρησιμοποιεί τεχνικές computer animation.
Η ταινία Sistersister χορογραφείται από την Susana Szperling και σκηνοθετείται από την Silvina Szperling ,στην Αργεντινή.